Share
Online message
Download

Common problems

A

1.There are high-conductivity crystals in conductivity cell.

Solution: After cleaning the conductivity cell with 1:1 nitric acid, rinse it with deionized water.

2. The eluent is not pure enough.

Solution: changing the eluent.

3.The chromatographic column absorbs high-conductivity substances.

Solution: Washcolumn repeatedly and alternately with eluent and water.

4. Wrong selection of measuring scale

When conducting positive ions analysis, as the eluate's background conductivity is too high, the selection of too low measuring scale will lead to the indication of too high conductivity value. Just choose the measuring scale again.

5.The suppressor is not working

Solution: Check whether the suppressor is powered on.

6.The sample concentration is too high.

Solution: Dilute the sample.


A

1.There are bubbles in the pump.

Solution: Counterclockwise loosening exhaust valve of pump exhaust valve, exhausting bubbles.

2.The check valve of pump is polluted or damaged.

Solution: Change the check valve or place it into 1:1 nitric solution for supersonic cleaning.

3. The filter in the eluent bottle is contaminated or blocked.

Solution: Replace the filter .

4. Inadequate degassing of eluent.

Solution: Replace the eluent.


A

Solution: Inspect the clogging place along the flow direction in turn to identify and clear away the clogging.

A

1.The column filter membrane is blocked.

Solution: Remove the column and unscrew the inlet end. Take out the sieve plate carefully , put it in 1:1 nitric acid and wash it with ultrasonic wave for 30 minutes, then rinse it with deionized water and assemble it back,  reverse assemble the chromatograph for rinsing. Note that the chromatograph can not be connected with the flow path.

2.The six-way injection valve is blocked.

Solution: Inspect the clogging place along the flow direction in turn to identify and troubleshooting.

3.The check valve of pump is blocked.

Solution: Change the check valve or place it into 1:1 nitric solution for supersonic cleaning.

4.Flow route is blocked.

Solution: find out the clogging point according the gradual elimination metho and make replacement.

5.Excessive velocity.

Solution: Adjust the pump to the appropriate flow rate.

6.The highest limit pressure of the pump is set too low.

Solution: Under the work flow of the chromatographic column, regulate the highest limit pressure to be 5 MPa above the current working pressure.


A

1.The device does not run for a long time enough as planned.

Solution:Continuous infusion of eluent until instrumentation is stable.

2.There are bubbles in the pump.

Solution: Counterclockwise loosening exhaust valve of pump exhaust valve, exhausting bubbles.

3.The filter of the water inlet pipe of the pump is blocked, producing negative pressure under the suction force and generating bubbles.

Solution: Replacing the filter or placing the filter into 1:1 1M nitric acid to be washed 5min with ultrasonic bath.

4.There are bubbles in the column.

Solution: Use the eluent prepared by deionized water to rinse the column in low speed to remove the bubbles.

5.There are bubbles in the flow path.

Solution: Remove column and exhaust bubbles through water.

6.There are bubbles in the conductivity cell, which cause regular fluctuation of the baseline.

Solution: Flushing conductivity cel, exhausting bubbles

7.Voltage is unstable or interfered with static electrostatic.

Solution: Add a voltage stabilizer and ground the instrument.


A

1.The pre-heating time of the device is insufficient.

Solution: Extend the pre-heating time.

2.Flow leakage.

Solution: find out the leakage area and fix it,if it cannot be solved, replace the joint.

3.Voltage is unstable or interfered with static electrostatic.

Solution: Add a voltage stabilizer and ground the instrument.


Convenient answer

Please leave your questions and contact information. We will give you the answer as soon as possible and inform you.